plinta mocheta

Plintă mochetă ingenios aleasă

Mocheta este o pardoseală caldă cu multiple beneficii pentru toată familia. Copiilor le place pentru că este pufoasă și caldă, se pot juca pe jos fără a fi pericol că răcesc. Adulților le place pentru că este călduroasă și în același timp estetică.

La montarea mochetei pe margine, unde se întâlnește cu pereții, se montează plintă de mochetă. Aceasta, de obicei, este realizată din plastic și acoperită cu materialul mochetei. Însă nu neapărat plinta de mochetă trebuie să fie de aceeași culoare cu mocheta!

Dacă vreți să creați un contur care rupe omogenitatea încăperii, alegeți o plintă de mochetă de altă culoare, sau cu nuanță diferită de mocheta lipită. Important este ca textura materialului de pe plintă să fie la fel cu mocheta. Plinta de mochetă se poate folosi și alte încăperi unde nu este montată mochetă.

Dacă vreți să protejați marginea pereților de lovituri, atunci puteți lua în calcul lipirea plintei de mochetă pe pereți. Această soluție este utilizabilă și dacă este montat alt tip de pardoseală cum ar fi parchet, dușumea sau gresie.