sina perdea de tavan

Șină perdea de tavan pentru compartimentări

Cele mai simple moduri de montare a perdelelor și draperiilor este galeria. Dar nu în toate cazurile se potrivește stilului camerei și din când în când se împiedică montajul galeriilor de obstacole tehnice.

Galeriile de perdele se montează cu niște console pe perete care trebuie să fie fixe și rigide. Dacă pereții pe care se montează nu suportă greutatea galeriei și a perdelelor atunci soluția este montarea șinelor pe tavan. Șina perdea de tavan poate fi cu un singur canal sau mai multe, până la 5 canale.

Astfel se pot monta mai multe starturi de perdele și draperii paralele la nevoie. Șinele de tavan pot fi de lungime arbitrară, folosind elementele de îmbinare se pot lungi practic la orice lungime dorită. Mai mult! Cu ajutorul elementelor de îmbinare curbate șina de perdea de tavan se poate realiza acoperirea suprafețelor curbate.

Prin această metodă, cu puțină imaginație, se pot realiza inclusiv compartimentări, folosind perdele și draperii netransparente, paneluri din materiale textile sau storuri romane.